Любовта и тайната за успешна връзка – втора част

двойка,любов
3.Влюбвайте се – един в друг, отново и отново, както и във всички малки неща, които правите и получавате във взаимоотношенията си, дарявайки щастие. Не забравяйте, че никой не ви е длъжен, дори и партньорът. Обичайки се, хората изразяват своите чувства по много и най-различни начини – от любовна бележка до купуване на звезди. Затова няма значение каква е формата показваща любовта, важното е - да я има. Както цветето има нужда от поливане, слънчева светлина и наторяване, за да живее, така и връзката се нуждае от грижи, за да се развива. Създавайте заедно своите щастливи моменти - пътувайте, правете си изненади и полагайте грижи един за друг, за да имате прекрасни спомени.

4.Бъдете сами. Точно така – прекарвайте време сами- един без друг. Колкото и да сте щастливи заедно е важно да има баланс във връзката. Полезно би било, освен в службата, да откриете и друго място или дейност, което да ви носи удоволствие, и да е независимо от вашата половинка. Развивайте отделно себе си на психическо и физическо ниво, за да останете „здраво стъпили на земята“. Рискът от „прилепване“ и „пристрастяване“ към любимия човек е много висок, особено в началото на връзката.
Всички силни положителни емоции с натрупване водят до същите, негативни. Така, че имайте лични забавления, а ако нямате такива, може би е време да потърсите и опитате нещо ново.

5.Карайте се!? Да, карайте се, по детски – искрено, емоционално и набързо. Това е нормален момент във всяка една връзка, така отстоявате себе си и все пак е важен балансът. След като се изнервите и скарате с любимия си човек, а на по-късен етап емоцията отшуми, помислете за случилото се, спомнете си защо сте се влюбили точно в него. Дори и да се дразните на определени черти от неговия характер, обърнете внимание и на тези, които са ви направили впечатление и поради, които сте го избрали да бъде част от живота ви. Ако във връзката липсват „лоши неща“ като скандалите, то това е тревожно, защото означава силно потискане на емоциите, а с времето, това може да се превърне в „бомба със закъснител“.


6.Бъдете искрени! 
Можете ли да изречете кратките, но важни думи: „Извинявай, Благодаря, Обичам те“ ? Ако отговорът е да, всичко е наред , защото умеете да изразявате себе си и своите чувства. Много мъже изпитват затруднение при произнасянето на тези „вълшебни“ думи, защото са възпитавани да бъдат силни и да не плачат, а това означава прикриване на истинските емоции, желания и потребности. Ако не разкривате себе си и своите чувства, как очаквате от другия да го направи? Да, ако не сте развили това умение ще ви е трудно, но не е невъзможно да се научите. Всъщност емоциите и чувствата имат огромно въздействие във взаимоотношенията между двама души. Те поставят основата на здравата и успешна връзка.

Опитът, който се натрупва с времето и различните партньори е безценен! Ако бъдем достатъчно наблюдателни и осъзнати, ще видим защо съдбата ни е събрала или разделила с определен човек.
Така че, бъдете благодарни на всички бивши партньори за пътя, който сте извървели заедно, защото те са в основата да сте точно тази личност и партньор, който сте в настоящия момент. Опознавайки себе си и своите черти, ще приемете предимствата и недостатъците на човека до себе си. Така че, отворете смело сърцата си и обичайте, защото годините и времето нямат значение за истинската любов!

Други мои публикации:

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn

Други статии и автори: