Арт терапия и работа с групи

Изкуството е универсално средство за терапия. Според Наумбург „Арт-терапията се основава на това, че най-важните мисли и чувства, както и преживявания на човек, които са несъзнателно породени, могат да намерят израз много повече във вид на образи, отколкото на думи“. Арт-терапията е процес за развитие и промяна на личността, чрез използване на художествени материали и похвати в една сигурна и защитена среда.

Арт терапевтът има задълбочено познание за процеса и може да работи, както индивидуално, така и в групи.

Темите са различни, като част от тях биха могли да бъдат: емоционална интелигентност, общуване, изразяване, психично здраве и други.

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ И СЪБИТИЯ

АЗ СЪЗДАВАМ И ТВОРЯ МОЯТА РЕАЛНОСТ! НЕЙРОГРАФИКА – СРЕЩА.

Ако имаш желание те да нямат власт над теб, попаднал си на точното място. Опитай, създай, бъди! В теб има творец, който просто не знае как да се покаже. Творец, който копнее да изрази себе си, да изрази своята индивидуалност, такава каквато е. Без маски, без ограничения, без критики, без оценки, без условия. Събуди го! И създай своята реалност, такава каквото истински желаеш. Ей, така, простичко е! Ти само трябва да направиш своите малки крачки и да се увериш в това.

НИЕ ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ - РАБОТА В ГРУПА

teenager

Център за психологическо консултиране и терапия “Кибал” – Бургас, организира група за работа с млади хора, които искат да докоснат Себе си или да срещнат Света. Какво да очаквате в авторската ни програма: В нашите срещи можете да разберете нещо ново за себе си и другите; Ще споделяме опит, преживявания, чувства през арт занимания; Ще разгърнем фантазията и творчеството; Ще изследваме и ще се забавляваме; Ще питаме и ще отговоряме; Ще си обясним необяснимото… Как ще го направим? С рисунки; писане на есе; арт техники с хартия и моделин; визуализация; работа с мандала, беседи

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ