Мая Петрова

Арт-терапия
Индивидуални и групови курсове.

Здравей! Ако си отворил този линк, добре дошъл в моят свят. Отварянето на нечия врата е следствие на това, което търси човек. Ако търсиш отговори за себе си, приветствам те с усмивка и ти подавам ръка за запознанство.

Коя съм аз?

Започвам от думата Човек – ценност и основа, която чертае моя Път.

Казвам се Мая Петрова и се занимавам с различни видове творчество, като рисуване, нейрографика, декорация, глина и други. Всичко, което може да бъде създадено с ръце. Творчеството е един прекрасен начини да изведеш в образ вътрешното си състояние и да бъдеш създател. Да материализираш енергията и опознаеш себе си, като творец на своят свят. Още от малка харесвах да правя това, носеше ми свобода. По късно всичко бе правила, закони и принципи. Така трябва, това не е правилно, не може това, не става онова и малко по-малко аз започнах да се ограничавам. Така, функционирайки с определени модели на поведение и общоприети маски, отговарящи на очакванията в едно общество, аз забравих за себе си.

 Срещите ми с трудностите и реакциите ми, както и на хората, бяха необясними за мен. Не познавах емоциите, нито пък начинът на мислене и какво предизвикват те. Неразбирането на мен самата, ме накара да се потопя в сферата на Познанието. Исках да мога да променям начина си на мислене, да наблюдавам емоциите си и най-вече да спра отхвърлянето на вътрешният ми свят, заради външният такъв. Посещавах курсове за емоционална интелигентност, медитация, себеразвитие, трансформация, арт терапевтични образователни техники и мн. други свързани с моето лично развитие. Така открих няколко основни факта:

 *Ако не намирам опора в себе си, няма как да я намеря в друг, защото основата ми винаги ще бъде друг. Загубя ли го, оставам без основа.

 *Ако не нося любовта в сърцето си, няма как да взаимодействам с любов. Често, любовта бива бъркана с нужда или липса.

 *Ако, не се познавам и нямам връзка със себе си, няма да мога да се свържа истински с никого. Защото връзката ще се уповава на нещо, което е извън мен и аз ще бъда зависима от него, а то ще ме държи в капана на представите за връзка.

 Разбрах, че каквото и да търся навън, то винаги ще бъде временно. И всичко, което възприемам, искам или не искам от външният свят бе отражение на моят вътрешен такъв. А страхът е онзи, който ограничаваше възможностите ми.

Случвало ли ти се е, да мислиш едно, да чувстваш друго и да правиш трето?… Това е прекъснатата връзка в теб. На кратко абонатът временно е с ограничен достъп.

Една от трудните задачи на човек е да обедени, балансира и дирижира своите мисли и чувства и да бъде техен водач. Да бъде ездача, който управлява и държи юздите, а не този който се вози произволно в 4-те посоки на бурни страсти и противоречия между ум и сърце.

За тази цел съществуват много терапевтични начини, лечебни методи, теоретични, духовни и други подходи, които помагат на търсещият се да се опознае и развие.

 Аз избрах творческият. Използвам различни арт подходи, както и лични методи, коуч стратегии, които помагат за развитие на личността, трениране на наблюдателя, баланс между чувства и мисли, активиране на креативността и изразяване на своят индивидуален потенциал, както и автентичност.

Работя с групи, както и индивидуално с деца и възрастни, защото в творчеството граници няма. Всеки може да изрази себе си по свой начин, не зависимо от етапа и възрастта в която се намира. Както и да промени начина си на мислене, своите реакции, модели на поведение, програмирани действия и маските, които използва в обществото. Благодарение на невропластичността на нашият мозък, ние имаме тази възможност. Това означава, че никога не сме закъснели за промяната.

Ако ти харесва и си избрал моят начин да откриеш вътрешната си реалност, ще се радвам да се срещнем, за да споделя знанието си с теб. И заедно да открием изгрева на твоето търсене.

 Моделирай, забавлявай се, създавай и твори с мен- Мая Петрова

 *Художник *Декоратор

*Сертифициран Арт коуч

 *Специалист и коуч по нейрографика

За контакти: Тел. и вайбър- 0899313604

Email: petrovamaq96@gmail.com

 Моето обучение е постоянно и незавършено във висшия Вселенски университет „ЖИВОТ“, а твоето?

Публикации от автора: