Пенка Георгиева

Психолог консултант.
Индивидуални и групови консултации.

Belimate.com

Защо психолог-консултант Пенка Георгиева? Представяне:

Здравейте! Казвам се Пенка Георгиева и съм психолог – консултант. Завършила съм образователно-квалификационна степен бакалавър, в специалност психология, с професионална квалификация психолог в Бургаския свободен университет.

Работя като психолог-консултант в център КИБАЛ в гр.Бургас, с лица над осемнадесет годишна възраст.

Отдавна се интересувам от психологията като наука и в частност, как работи човешкият ум. Вероятно, защото считам, че да познаваш себе си е част от това да се изградиш като силна и успешна личност, която с лекота и гъвкавост да преминава през чудото, наречено живот.

Изучаването на умствените идеи, модели и програми, както и емоционалните такива с които работи човешкия ум и които реално формират психиката, помага на личността да опознае себе си и да използва гореописаните, като инструменти в дадени ситуации така, че да създава собствената си реалност и живот, така както желае.

Знаем, че несъзнаваното властва над умовете ни и ние често сме в капана на миналото, който проектираме в настоящето, а това е като въртенето в кръг, изтощаваш се и не успяваш да постигнеш това, което желаеш. Спираловидният начин на движение е за предпочитане пред движението в кръг. Защо? Защото бележи изкачване, промяна, достигането на поставените цели и създаването на нови такива. И така пред нас се откриват нови хоризонти.

Житейските предизвикателства и трудности пред които се изправяме ежедневно, са свързани с наши нагласи и убеждения, които винаги можем да променим, стига да желаем това. Например, осъзнала съм за мен, че даден начин на мислене вече не ми е полезен и решавам да го променя. Знаем, че за изграждането на нов навик са необходими около 21 дни, през които нашата невронна мрежа в мозъка, създава новата пътечка на въпросното ново мислене, което формира от своя страна новия навик. Даваме си времето от тези 21 дни, за да наблюдаваме себе си и ситуациите, в които попадаме, за да изследваме новото си поведение и реакции.

Така постепенно виждаме как ние, като личности, можем да изберем, да намалим въздействието или да унищожим дадена наша умствена програма, която не ни е необходима, защото вече няма на какво да ни научи.

Защо е добре да се посещава психолог? В небивалите времена в които живеем, ние сме подложени на много стрес и доста често изпадаме в тревожни състояния. Като вземем предвид само, колко пъти на ден автоматично или не, се замисляме за собственото си здраве и това на хората, които са ни близки и обичаме, можем да си дадем сметка за напрежението, което ежеминутно облива ума ни. Но, ние не се тревожим само за това. Битието ни затрупва с куп задачи, с които трябва да се справим. Всеки се справя кой както успее. И това е чудесно. Понякога обаче идва моментът на „счупването”, моментът, в който тревогата и страховете взимат превес над разума. Това в повечето случаи е моментът, в който клиентите търсят помощ от психолога. 

Но, забележете какъв парадокс има в днешно време. Грижим се повече за телата си, отколкото за психичното и емоционалното си състояние. А знаем, че най-важното е умът, защото без него, накъде?

За това нека не чакаме крайния момент. Тогава пътят, който ще трябва Вие и психологът да извървите, ще е по-дълъг и труден.

Профилактиката предотвратява лечението са казали хората. И не напразно.

Посещенията при психолог изграждат здрава и силна личност. Тук е добре да се маркира следващата важна точка, че психологът не разполага с вълшебна пръчица и не може да предсказва бъдещето, но може да изслуша с разбиране и неосъждане клиента. В тази доверителна среда, която се създава по време на работа, клиентът сам намира решение за разрешаване на предизвикателството пред което е изправен.

Квалификации и личен опит:

  • Образователно-квалификационна степен бакалавър в специалност психология;
  • Професионална квалификация-психолог-консултант
  • Обучение към Българската асоциация по Когнитивно-поведенческа терапия – БАКПП;
  • Личен опит в когнитивно-поведенческата парадигма с продължителност 250 ч.
  • Личен опит в тренинги свързани с изграждане на силни и здрави личности, както и в семинарни обучения, представящи знания и методи на работа с умствените идеи, модели, програми и емоционални състояния.
  • Личен опит в приказкотерапията, психодрамата и нейрографиката, в тренинги свързани с промяна на умствените и емоционални обусловености и как гореописаните повлияват решенията, които взимаме и съответно и животът ни.

 

Споделете мнението си за  за Пенка Георгиева:

Отзиви от клиенти

Ангелина Николова от София за Пенка Георгиева
Ангелина Николова от София за Пенка Георгиева
Read More
Невероятен професионалист, който ти помага да вървиш напред в живота. Независимо от това, какво ти се случва или вече ти се е случило и си преживял. Изключително чиста и истинска душа. И не на последно място – адски топъл човек. Голямо щастие е да я познавам! Благодаря й!

Публикации от автора:

Загубата

Загубата Смъртта е най-сигурното нещо, което ще се случи в нашия живот. Но до преди

Още...
Няма повече публикации към момента ...