Симоника Денева, психолог

Симоника Денева

Психолог, базов психотерапевт, треньор по личносностно развитие (лайф коуч), водещ на обучения за себепознание, себеразвитие и автор на курса „Силата на Свободното изразяване“

Работи с тинейджъри и възрастни в гр. Бургас и гр. София – www.seberazvitie.com

Ето какво казва Симоника за себе си:

Преди години по пътя в търсене на себе си и справяне с житейските трудности се докоснах до психологията като инструмент за изследване на мен самата. Посещавах курсове за личностно развитие, а сега няколко години по-късно аз самата водя такива.

Имах възможността да остана и живея в Америка, но отказах. Много хора не биха проумели защо съм избрала България… Истината, е че нашият народ е много древен, силен и магичен, а родината ни – уникална. Затова избрах да се развивам и допринасям тук, за България и българите!

В работата си използвам психологически подходи, лични методи, техники от Позитивна и Когнитивно-поведенческа психотерапия, както и коуч стратегии за подобряване на желаните сфери от живота.

Коучингът е похват, който отключва потенциала на хората, разкрива техните ценности, поставя цели и предлага подкрепа за изпълнението им. Желанията могат да бъдат насочени както към намиране на партньор, така и към професионално ориентиране, развиване на собствен бизнес и други.

Всеки от нас преживява житейски кризи, които нараняват психиката. В резултат, на което е нормално да се появят крайни емоционални състояния като тъга, страх и гняв, но те могат да прераснат и в тревожност, депресия, натрапчиви мисли, паник атаки, нервни кризи и т.н. Ако това се случи, важно е да се потърси навреме професионална помощ, така както се посещава кардиолог при проблем със сърцето или дерматолог при проблем с кожата. Умът е най-важният „мускул“ в човешкото тяло, затова и неговото здраве и спокойствие е от изключитлно значение.

В практиката си най-голямо удовлетворение изпитвам, когато приключвам работата си с даден клиент и виждам неговата промяна от първата до последната ни среща. Психологът не е магьосник, нито пък гадател и няма вълшебно хапче. Но има способността да изслуша с разбиране и подкрепа, в защитена и безопасна среда, което понякога е жизненоважно. Опознавайки себе си, човек променя своя вътрешен свят, в резултат на което идва и новото в живота му.

Често имам клиенти, които признават, че никога не са мислили, че ще потърсят професионална помощ.

Истината, е че днес времето тече все по – бързо, в резултат, на което преживяваме много събития и емоции, които водят до силен стрес. Затова е по-лесно и бързо, да се справим с житейските кризи, когато имаме опора в лицето на психолога.

Образование и Квалификации:

• Магистър по консултативна психология;
• Обучение към Българската асоциация по Когнитивно-поведенческа терапия – БАКПП;
• Обучение към Българската асоциация по Позитивна психотерапия-БАПП;
• Обучение по лайф коуч – подобряване качеството на живот, според индивидуалните нужни;
• Обучения за: постравматично разстройство, психосоматика, психодрама, семейни отношения, асертивно поведение и други.

viber_image_2022-01-22_21-39-45-397

Участия, водене на тренинги и курсове:

• Изложение на българите във Виена, Австрия;
• Академия за родители – гр. София;
• Авторски курс „Силата на Свободното изразяване“;
• Неправителствени организации;
• Развитие на педагогически специалисти;
• Кризисни центрове.

Услуги:

Индивидуални психологически консултации;
Онлайн консултиране;
Тренинги и семинари за личностно развитие;
Онлайн курсове;
Личностен коучинг.

viber_image_2022-01-22_21-39-45-397

Публикации от автора:

Няма повече публикации към момента ...